maanantai 22. huhtikuuta 2013

Ylimenokausi


Hiihtokelit ovat paketissa näillä main Pohjois-Pohjanmaata. Pari viikkoa sitten sunnuntaina olivat ihan kohtalaiset kelit ja päätin oman hiihtokauteni n.2h. Peruskestävyys lenkkiin Kempeleen Köykkyrissä kiertäen osan Peritin lenkistä.
Vesi oli vallannut osan ladusta Pertin lenkillä ja himan sai kisa Fichereillä harrastaa paikoin metsähiihtoa kiertäessä näitä upottavia osuuksia...

Koipi ja selkä...


Polvikin parani ja syy kipuiluun löytyi lannerangasta. Lääkärissä käynnin yhteydessä syy oli vielä aika hataralla pohjalla (suurin epäilys ischias-vaiva), tuolloin eniten särki polvea ja koko jalkaa. Sen jälkeen kipu alkoi puuduttaa pakaraa ja enemmän myös jalkapöytää mediaaliselta eli pottuvarpaan puolelta. Joten kyllä siellä varmasti lannerangassa jokin hermo oli pahasti puristuksissa. Kävin tutulla kiropraktikolla hoidossa ja hänen diagnoosi oli samansuuntainen. Rankaa saatiin kummasti takaisin ”ruotuun” ja tuntui kuin olisi pari senttiä tullut pituuttakin lisää sekä hengitys helpottui ohessa!

Miten muuten...


Tässä on käyty lepokauden kunniaksi hieronnassa ahkerasti ja muutenkin hengähdetty tiiviimmästä harjoittelusta. Päivät on täyttynyt muista askareista ja niitähän piisaa J Suksia laitettu kesäteloille ja kevät kamppeita kaivettu esille. Pyörää olisi tarkoitus alkaa kaivella esille ja huollon kautta baanalle. Ekat maastoon suuntautuvat fillari kisat ovat kyllä jo ihan nurkalla (11.5 Muddy-X Hailuodossa), mutta sinne lähdetään tekemään tiukan kisan sijasta, pitkää kovaa harjoitusta!

Ensi tai seuraavalla viikolla olisi edessä kuntotestit, jotta nähdään mikä on tilanne uuden harjoituskauden kynnyksellä. Näin osataan paremmin suunnitella alkavaa treenijaksoa ja luoda hieman tavoitteita seuraavaan kauteen :) Tulevan kevätjakson painotan kuitenkin harjoittelussa uinti, pyöräily, juoksu sektorille – ihan triathloneita ja seikkailukisoja ajatellen. Voimaharjoittelua unohtamatta, jalkojen lihastasapaino täytyy saada kuosiin jotta polvet kestävät tulevat koitokset ja kisailut.

Kroppa koki pienen tyhjennyksen tässä viikonlopun yhteydessä, kun perjantaina iskenyt mahatauti veti energiavarastot aika tavalla miinuksen puolelle joten mitään massakausi tässä lepojaksolla ei ole päässyt iskemään ;) 

Aurinkoisia kevätpäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti