perjantai 16. toukokuuta 2014

NUTS Karhunkierros ultrajuoksu 17.5.2014

Pitkään odotettu kisa on jo ovella, vaan ei mennyt valmistautuminen ihan nappiin… 

Palautuminen viikon takaisesta Myddy-X kisasta lähti hyvin käyntiin ja hierojallakin ennätin palautella jäseniä useamman kerran viikon aikana. Jo sunnuntaina Myddy-X.n jälkeen kävin palauttavan juoksu ja kävelylenkin 40min. Jalat tuntuivat yllättävän hyviltä, ei ollenkaan jäykiltä ja tukkosilta vaikka edellispäivän melkein 4h. kisassa oli tintattu pyörällä aika kovilla tehoilla. Toki kroppa tuntui tyhjältä, niinpä ruokapöydässä otettiin energiaa olan takaa, sillä palatutuminen oli nyt optimoitava jotta energiat riittäisivät tulevaan 53km. ultrajuoksuun.

Luonto päätti toisin… Poikamme 2,5v. sairastui ti/ke. välisenä yönä rajuun vatsatautiin. Siinä meni molemmilla vanhemmilla yöunet, sotkuja siivotessa ja valvoessa itkevän sekä rajusti oksentavan lapsen rinnalla vuorotellen. Aamulla olo oli itsellä kuitenkin melko pirteä ja suuntasin pt-hommiin ja mieheni jäi hoitamaan pikkumiestä. Iltapäivällä kouraisi vatsassa pari kertaa, en kuitenkaan huolestunut. Illan kahvakuulaohjauksessa ohjattavat kyselivät, entäs jos tauti tulee Sinuunkin – niinpä! Niinhän se tuli ja kunnolla, torstaiaamu valkeni totissa tunnelmissa. Ravaus vessassa jatkui koko aamun ja pitkälle päivään, kaksi "isoa" sairasti ja pikkumies piti omaa sirkusta eikä todellakaan ymmärtänyt, että äiti eikä iskä jaksanut nyt leikkiä ja painia hänen kanssaan.

Alkuillasta alkoi olo koheta vaikka syöminen olikin todella väkinäistä ja sen jälkeen armottoman paha olo. Mieheni teki jo päätöksen, ei juoksisi koko 53km. matkaa. Itse en vielä päättänyt, halusin katsoa aamuun. Aamu tuli ja fiilis oli odottavan jännittävä; mikä olo, voiko syödä, maistuuko ruoka, mitä tuumaa maha, onko olo ihan raato, vai mitä…? Aamupuuro maistui ja olo oli hyvä, siinä sitten mietittiin ja päätös oli lähteä ultraan! 
Fiilis aika outo, valmistautuminen oli kaikkea muuta kuin optimaalinen. Kunnon ”tyhjennysharjoitus” tuli aika huonoon saumaan, mutta näillä mennään. Onneksi kisan aikana voi juoda ja syödä J 

Huomenna nähdään miten mamman käy? Tavoitteita ei ole kuin yksi – maaliin 10h. aikarajan puitteissa.
Kisan GPS-seuranta täällä, sarjan 53km. startti klo. 10.00 (lauantaina).
Jännittävää!

Kisaraporttia tulossa myöhemmin…


T. Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti