keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Hämärän rajamailla -kisakausi avattu!

Kisakausi on nyt virallisesti avattu! Takana on kaksi sileän (eli maastohiihdon) starttia Oulun Hiihtoseuran piirikunnallisissa hiihtokisoissa Haukiputaan Virpiniemessä. Matka, reitti ja hiihtotyyli olivat molemmissa kilpailuissa sama. Ilma ja hiihtokeli olivat myös melkein identtiset eli tulokset ovat siinä mielessä aika hyvin verrannollisia.

Kisa nro. 1./ 9.12.2012

Edellisessä blogissani kirjoitinkin hieman tästä kisasta. Joten laitan nyt tästä vain sykeanalyysia. Aika täpöillä siis vedettiin vaikka tuntui, että kone oli kankee kuin rautakanki! Loppua kohti tekniikkakin tuntui hajoavan -kisastarttien ja kovien harjoitusten puutetta!
Virallinen loppuaika 18.16.
Tulokset


Viime viikolla...


Väsy painoi hieman kroppaa, sillä menneellä viikolla (ti-to) oli takana Jyväskylän reissu. Jyväskylään ajoimme kovassa lumituiskussa ti. iltana ja olimme perillä vasta ke. yönä klo. 01.30 eli nukkuminen jäi vähille. Keskiviikkona oli firman pikkujoulut Himoksella ja vaikka kömmein nukkumaan "hyvissä ajoin" (n. klo. 01.30) oli valvominen jo sekoittanut kroppaani sen verran, että ei siitä ihan heti palautunut. Oli vain niin huippua olla jälleen Trainer4You heimon tapaamisessa, että eihän sitä aikaa malttanut pötkötellä, kun oli niin paljon rupateltavaa :) Vaikka loppuviikko menikin sitten reissussa sekoittuneen ruokailurytmin hakemisella ja väsymyksen selättämisellä.

Kisa nro. 2./ 15.12.2012


Starttasin kisaan siis hieman "heikoista" lähtökohdista. Verryttelyssä alkoi kuitenkin kroppa herätä ja ajatuksiin hiipi -tästä tulee sittenkin ihan hyvä kisa! Lähtölistalla oli lisäkseni vain yksi toinen nainen, hän lähtisi minua 30sek. aikaisemmin. Tavoitteenani oli tehdä hyvä hiihto teknisesti, sillä mikäli tekniikka hajoaa menee hiihtäminen säheltämiseksi ja se näkyy kyllä loppuajassa. Kisamatkana oli sama 5,4km. eli 3 kierrosta 1,8km. latua. Lähdin matkaan ajatuksena hiihtää rennon kovaa eka kierros ja sitten jatkossa pitää vauhti yllä sekä tekniikka lapasessa. Taktiikka onnistui hyvin, sillä hiihto lähti heti rullaamaan mukavasti ja n. 1km. kohdalla ohitin kanssakilpailijan. Tekniikka pysyi hallussa, ainoastaan kuokkanousuissa olisin hieman kaivannut tekemiseen sähäkkyyttä lisää -kokonaisvaltaisesti sitä kuitenkin oli hurjasti enemmän mitä edellisessä kisassa. Vedin irti kaiken mitä irtosi -hämärän rajamailla olin useasti! Toiset vetää ns. oksennustreenejä/kisoja, minulle ne on ns. pyörtymistreenejä/kisoja. Verenkiertoa ei vissiin vain pääkoppaan saakka riitä tarpeeksi, kun alkaa hämärtyä...Kisan sykeanalyysi.
Virallinen loppaika 18.01.
Tulokset

Tästä on kisakautta hyvä jatkaa! Ulkona paukkuu pakkanen -18c. mutta sehän ei treenaamista estä -pukeutumiskysymys ;)

Mukavaa joulun odotusta!

t. Anu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti