tiistai 25. joulukuuta 2012

Joulun rauhaa!


Joulupäivä alkaa olla ehtoon puolella ja kinkkua sekä kinkkujakin on tullut sulateltua, tosin melko maltillisesti. Mamman treenit ovat olleet sijalla kaksi ja on annettu tulevalle teräsmiehelle aikaa paahtaa treenejä kasaan, sillä toukokuun Lanzaroten Ironman kisa lähenee kovaa vauhtia. Olemme myös pitkästä aikaa saaneet rauhassa viettää aikaa perheen kesken, ilman arjen velvotteita –kylläpä tekee terää:D


Herkkuja on siinä monenlaista…


Pöytään katetaan hyvää ruokaa, sortteja on perinteisesti ”tuhat ja sata”; laatikot, kinkut, rosolli, salaatit, kalat yms. kruununa tietysti makeat herkut; tortut, piparit ja suklaat… Ei siis ihme, että jouluna syöminen voi karata lapasesta jos syö silmillään ja tunteillaan! Övereitä ei kuitenkaan seuraa hyvä olo, sen varmasti tietää jokainen ja on omakohtaisia kokemuksia -meillä kaikilla. Oppia ikä kaikki, tämänkin suhteen J Sopivassa suhteessa on tullut jouluherkkuja nautittua, hyvää on ollut:P

Pyhien punnerrusta –pakkanen puraisi ja piinaa!


Pakkanen paukkuu jo kohta toista viikkoa n. -20c. tietämillä ja hiihtotreenit ovat melko jäissä eli vähissä. Viime viikon keskiviikkona kävin viimeksi suksilla ja tänän pertsan lenkin jälkeen -19c. pakkasessa oli kurkku melko karhea –flunssa yritti pari päivää päällensä oikein urakalla. Kahden päivän totaalinen lepo ja tauti oli selätetty! Treenit ovatkin pääsääntöisesti siirtyneet tämän orastavan flunssan jälkeen kovien pakkasten vuoksi sisätiloihin, sillä en halua ottaa riskiä sairastumisen suhteen. Hinku suksille on valtava, joten pakkanen on aika piinaava kaveri tähän aikaa vuodesta. 

Viime viikon (vko. 51) treenit:


Ma: Palauttava vaunulenkki 1h.
Ti: (aamupäivä) Huoltava vaunulenkki 46min.
(iltapäivä) Lajivoima hiihtäen; verryttely+ 5min. tasatyöntöä/5min. sauvoittaluistelua x4 eli yht. 40min+ verryttelyt, treenin kokonaiskesto 1h. 10min.
Ke: PK Hiihto perinteinen 1h. 20min.
To: Lepo (kipee)
Pe: Lepo (kipee)
La: Kuntosali, voimakestävyys lihaspariharjoituksena
Su: PK Uinti 2600m. (1h)+ Vesijuoksu 30min.

Viikon saldot:

Treenitunnit 6h 51min.
Kulutetut kalorit 2996kcal.
Treenien lukumäärä 6.

Alkuperäisessä suunnitelmassa (ennen sairastumista) oli tehdä kovat kilpailunomaiset harjoitukset molempina päivinä, mutta sairastuminen ja pakkanen muuttivat suunnitelmat totaalisesti.

Joulupyhien treenit:


Ma: Kuntosali, voimakestävyys lihaspariharjoituksena
Ti: PK Juoksu 1h. (pakkasta -21,5) vain käsivarret meinasivat jäätyä!
Ke: Suunnitelmissa Uintitreeni+pyöräilyä trailerilla, sillä pakkasta on edelleen luvassa yli -20c.
Loppuviikosta pyritään pääsemään taas suksille! 

Joulupäivän juoksutreeni jälkeen,...Ei jäässä, mutta mukava oli mennä saunan lämpöön ;)

Nauttikaamme joulun rauhasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti