tiistai 19. helmikuuta 2013

Olohuonetreeniä


Maanantain lepopäivän ja selän hieronnan jälkeen oli tänään vuorossa viikon ensimmäinen varsinainen treenipäivä. Kahden viikon kisailutauko on meneillään ja se antoi hyvän mahdollisuuden hieman toisenlaiseen treeniärsykkeeseen mihin kroppa on viime aikoina tottunut. Olen tehnyt useita viikkoja voimaharjoittelut lajivoimana hiihtäen sauvoittaluistelua ja tasatyöntöä erimittaisissa ja tehoisissa jaksoissa, niinpä kaivoin puntit esille ja pistin olohuoneeseen treenit pystyyn pikkumiehen päiväunien ajaksi J

Treenin sisältö:

1.       Alkulämmittely; 10min. pyöräilyä rullan päällä ja 5min. toiminnallista liikkuvuusharjoittelua
2.       Lihaskunto-osuus 30min. Lihaspariharjoituksena ja välissä aina extrana vatsa/kylki/selkäliikkeitä.
A)     Askelkyykky (1. kierros eteenpäin, 2. kierros sivulle, 3. kierros taaksepäin)
Penkkipunnerrus 12x
Extra: Vatsarutistus pallolla kepin kanssa 20x
B)      Maastaveto suorin jaloin 12x
Takakyykky 12x
Extrat: Vatsarutistus pallolla kepin kanssa 20x, Vartalonkierto kahvakuulalla 20x suunta, Sivutaivutus kahvakuulalla 12xpuoli
C)      Päänyliveto jalkojen ojennuksella 12x
Hauiskääntö 12x
Extrat: Samat kuin B-osoissa ja lisänä jalkojen saksaukset selinmakuulla kantapäät mahdollisimman lähellä lattiaa.
3.       Loppuverryttely 5min. pyöräilyä rullan päällä.

Harjoituksen kesto 50min. Keskisyke 122 (63%), maksimisyke 154 (79%). Kulutetut kalorit 363kcal.

Kuuma tuli! Hikipisarat ei kuvassa näy...

Fiilis: Huikea! Latasin tankoon kaikki painot mitä huushollista löytyi ja lihaksistossa tuntui mukavaa poltetta. Hyvää vaihtelua ja kroppa kiittää J Sieltä kuuluisalta harjoittelun mukavuusalueelta on hyvä välillä poistua, vaihdella treenimetodeja, mikäli haluaa kehittyä. Näin treenimotivaatiokin pysyy yllä!

Mennyttä ja tulevaa…


Viime viikonloppu meni lauantain osalta tehoharjoittelun merkeissä Sankivaarassa. Ase oli mukana ja ammunta näyttäisi asettuneen mukavalle tasolle. Viikoittaiset kuivaharjoitteet kotona ovat varmasti tehneet tehtävänsä J Sunnuntaina oli vuorossa yli 2,5h. perinteisen hiihtotyylin lenkki peruskestävyyssykkeen ala-alueella eli todellista sunnuntaihiihtelyä!

Tulevana viikonloppuna (24.2) numerolappu puetaan rintaan Raahessa pidettävissä ampumahiihdon Pohjois-Suomen aluemestaruuskilpailuissa normaalimatkalla. Tuplaa lähdetään hakemaan eli jo Oulussa saavutetun mestaruuden(pikamatkalta) lisäksi voittoa myös normaalimatkalta.

Terveisin, Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti