sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kaikki aikanaan...


Odottavan aika on pitkä!


Taas se on tullut todettua, parantuminen vie aikansa. Mennyt viikko on ollut aika vuoristorataa varsinkin henkisesti. Koko viikko on mennyt sairaslomalla, olo on kyllä kieltämättä ollut todella raato L Voin rehellisesti sanoa, että koskaan en ole näin kovaa flunssaa kokenut. Mikälie megapöpö?! Torstaina alkoi tuntua siltä, että olo ei enää mennyt päivä päivältä pahempaan suuntaan vaan oli pysähtynyt edellisen päivän tasolle, perjantai alkoi hieman paremmalla olotilalla mitä torstai eli parempaan suuntaan kääntyminen oli tapahtunut!!!  Lauantaina kävin lääkärillä ja mitään ihmeempää hän ei löytänyt. Korvien rutina ja pauke niistäessä, eivät kuulemma ole huolestuttavaa. Sain luvan aloittaa liikkumisen, kevyesti asteittain ja tuntemuksen mukaan. Niinpä kävin illalla n. 50min kävelyllä ja kroppa tietysti tykkäsi, mutta mielessä pyöri – eihän vaan ollut liikaa, mitä keuhkot ja kurkku tuumaa? Super varovainen olen, sillä mitään riskiä en parantumisen suhteen halua ottaa! Pe. 22.3 ja SM-viesti on aivan liian lähellä, jotta uskaltaisi ”sooloilla”!

Näitä on vedetty... Kefexin kuurin lisäksi.

Mietintää…


Sairastelua on takana nyt tämän vuoden puolella ”aivan liikaa”. Takana kolme antibiootti kuuria, vuodenvaihteessa n.3vko:n sairasteluputki ja mykoplasmaepäily, maaliskuun alun oksennustauti ja nyt toista viikkoa vaivaava flunssa. Syksyllä otin influenssarokotteen, siitä ei ainakaan näyttäisi olleen hyötyä. En ota ensi syksynä, sen olen päättänyt. Nyt täytyy tarkkaan miettiä mistä nämä sairastelut johtuvat, sillä voisiko olla vain huonoa tuuria vai olisiko takana laukaisevana tekijänä se alkuvuoden pienoinen ylikunnon poikanen, huonosti nukuttuja öitä pidempään, stressiä ja välillä jatkuvaa kiirettä sisältävät päivät? Huoh… Täytyy sanoa, että aina ei ole helppoa pyörittää kahden työssäkäyvän urheilijan taloutta ja perhe-elämää. Levossa kunto kasvaa, niinhän se menee! Kiitos tutuille kannustuksesta J Täytyy nyt kuitenkin laitta, että jos ennen lepoa ei ole rasittanut kroppaa niin, että ns. superkompensaatio saavutetaan levon aikana niin ei se mitään kasva… Tai jos superkompensaatio saavutetaan, mutta lepojakso venyy liian pitkäksi, niin ei se kunto silläkään kohoa -korkeintaan treeninälkä kohoaa!

Sunnuntain suunnitelmia


Aurinko paistaa ja ilma on mitä hienoin hiihtohommiin! Haaveena oli päästä ladulle, vaan enpä lähde… Olo on sen verta vielä epävarman oloinen, ei uskalla. Taidan illan päälle hypätä sisällä pyörän selkään ja pistää rullan pyörimään, kevyttä rullausta, hengästyä ei saa! Kunhan nyt saa hieman liikettä ja aineenvaihduntaa käyntiin yli viikon lepäilemisen jälkeen. Seuraava haave olisi päästä ainakin pari kertaa suksille ennen ensi viikon perjantaita, yksi pk-treeni ja toinen kevyitä aukaisuja sisältävä hieman reippaampi ammuntojen kera. Nyt ei auta ”märehtiä” liikaa, täytyy vain uskoa ja luottaa että suunnitelmat ja SM-kisaan osallistuminen onnistuu! Ja jos ei, niin ei se maailma siihen kaadu, vaikka harmittaahan se…

Paistaa se aurinko ”risukasaankin” ja mollivoittoinen sairastelukierre loppuu aikanaan!

Aurinkoista sunnuntaita ja tulkaahan tutut kannustaan ensi viikonloppuna Sankivaaraan:
Siellä ollaan, uskon näin J

Terveisin, Anu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti