maanantai 5. marraskuuta 2012

Viikon 44. harjoitukset


Mennyt viikko oli harjoittelun osalta ns. määräviikko. Viikko onnistuikin hyvin ja suunnitelmat pitivät:) Treenien toteutuminen vaatii hieman järjestelyjä, vaikka kotona vielä olen ns. hoitovapaalla, sillä Jonnea ei kaikissa treenissä voi matkassa pitää, mutta osassa hyvinkin. Tästä esimerkkinä perjantaiaamun kotitreeni jossa poljin fillaria rullilla ja Jonne leikki, touhusi kiltisti omiaan sekä välillä "huuteli" mammalle tahtia! Oli meillä hauskaa:D Tasan vuosi sitten makasin tämän viikon liikkumiskiellossa OYS:ssa (sekä tulevatkin kolme viikkoa vietin sairaalassa) joten onneksi vuodet eivät ole veljeksiään liikkumisen suhteen! Edes sateinen sää ei minua menneellä viikolla estänyt vaikka hieman kyllä piti uudelleen treenien järjestystä miettiä sekä vaatetus -ja varustepuolta.

Alkuviikkosta olin todella innoissani tulevasta treeniviikosta, sillä nautin suunnattomasti treenaamisesta ja olotilasta sekä fiiliksestä treenin jälkeen. Viikko alkoikin mukavasti Sankivaaran esilumenladulla. Talven ensimmäinen perinteisen hiihtotavan lenkki ja kyllähän siinä muutaman kerran veivattiin reilun kilometrin latua ympäri... Maisemat eivät paljoa vaihtuneet, joten motivaation sekä innon pitää olla kohdillaan, että pari tuntia tai enemmän siellä viihtyy! Porukkaa oli melko paljon, joten muitakin "himohiihtäjiä" oli liikkeellä;) Ekan perinteisen eli pertsanlenkin jälkeen oli lähentäjät hieman kipeänä, kuten tavallisestikin. Alustavasti olin suunnitellut lepopäivän vasta perjantaille, mutta kroppa alkoi jo keskiviikkona tuntua sen verran väsyneelle/puutuneelle, että lepopäivä tulikin sitten ohjelmaan jo torstaille. Harjoittelussa on todella tärkeää myös kuunnella omaa kehoa eikä vain paukuttaa menemään sekä vääntää väkisten, jos ihan oikeasti alkaa virta akusta loppua. Välillä pitää toki poistua mukavuusalueelta ja olla väsynyt, suorituskykyhän siinä hetkellisesti laskee, kunnes se kunto kehittyy tämmöisen tiukan harjoitusjakson jälkeen levon seurauksena. Homma vaatii siis aikamoista tasapainoilua harjoittelumäärien ja levon suhteen, jotta kehitystä tapahtuu.



Viikon harjoitukset:

Ma: Maastohiihto 2h. perintistä. PK.
Ti:  (aamupäivä) Pyöräily rullalla 10min+
       Lihaskunto perusvoimana 47min.+Veryttely 8min.
       (iltapäivä)  Uinti 1800m. PK. 45min.
Ke: Maastohiinto 1h.40min. vapaalla. PK
To: Aktiivinen lepopäivä eli palauttava vaunulenkki 1h 13min+hyvä venyttely
       Päivä sisälsi pienet päiväunet ja kamppeiden huoltoa.
Pe: (aamupäivä) Pyöräily rullalla 60min. PK
      (iltapäivä) Lajivoima hiihtäen, veryttely+
      tasatyöntö 5min./sauvoittaluistelu 5min X6+verryttely.
      Kokoaiskesto 1h 2min.
La: (aamupäivä) Huoltava vaunulenkki 61min.
      (iltapäivä) Maastohiihto 1h. Vapaalla tehoharjoitus;
       veryttely+ 10min VK-/10min. VK+/10min. MK+veryttely.
Su: Pitkä PK yhdistelmäharjoitus 3h 41min.
      Maastopyöräilyä  1h 59min+ Sauvakävely 1h 42min.

Kokonaiskesto: 14h 28min.
Harjoitusten määrä: 10
Kulutetut kalorit: 7182kcal.


Loppuviikosta nukuin hieman huonosti yöt ja väsymys meinasi voittaa. Onneksi puolisolla oli hieman kevyempi harjoitusviikko ja oli viikonlopun kotosalla, muutoin ei olisi kyllä tämä harjoitusviikko tämmöisenä toteutunut joten kiitokset hänelle: D
Lauantain tehotreeni hiihtäen vesisateessa, menikin yllättävän hyvin vaikka tekniikan kasassa pitäminen vesisateen myötä hieman jäisellä ladulla oli maksimikestävyys vauhdissa aika haastavaa näillä harjoitustaustoilla. Aika mahtava "voittaja" fiilis oli treenin jälkeen ja tuuletus keuhkoissa sekä hapotus lihaksistossa tuntuivat hyvältä:) Sunnuntain pitkä lenkki sijoittui iltapäivään, pahimman vesisateen päätyttyä. Alkuun olin suunnitellut tekeväni 4h. maastopyöräily treenin ja varasuunnitelmana oli, että mikäli kastun pahasti tai kylmä puraisee, niin vaihdan sauvakävelyyn noin puolessa välissä. Pukeuduin "yli" hyvin maastopyöräilyosuudelle: sadekamppeet ja seikkailusiskolta opitusti muovipussit sukkien päälle -pyöräilykengät ja vielä suojat päälle.


Sunnuntain pitkän lenkin lähtötunnelmissa... Ja kyllä mua ihan oikeasti hymyilytti vielä 4h. myöhemminkin :D


Homma toimikin kamppeiden osalta mainiosti, mutta tämä hieman vaiheessa oleva pyörä oli varsinainen "hirttokone". Pyörää ei ole siis vielä täysin huollettu kuntoon MuddyX:n jälkeen vaan siihen on tehty vain hätäensiapu, sillä varsinainen remontti tulee maksamaan aikasta armottomasti ja sentit hoitovapaa korvauksella elävällä on aika kiven alla :( Pyöränketjut siis leikkasivat kiinni pahimmillaan 100m. välein ja parhaillaan onneksi vain n. 3-5km. välein. Kunnolla maastoon en tästä johtuen suoraan sanottuna uskaltanut, vaan tyydyin loskaisille sorateille. Haastetta oli siinäkin, kun renkaat painuivat ja rapa lensi! Kahden tunnin kohdalla kurvasin kotipihaan ja vaihdoin nopeasti kaikki hikiset ja kosteat kamppeet sauvakävely varustukseen. Sauvakävely lähti rullaamaan mukavasti reipasta rytmiä ylläpitäen. Mieltäni askarrutti polven kestäminen... Viikon treenit se on kestänyt hyvin, kipua ei ole ollut mutta ei sitä polvea rasittavaa juoksuakaan muutamia askelia lukuun ottamatta. Sauvakävelyssä polveen ei ensimmäisen tunnin aikana tuntunut yhtään, sitten alkoi alamäki osuuksilla jotka hölkkäsin hieman kiristää ja loppua kohti paheni. Vatsassa nälkäkin jo kurni, joten päätin hieman aikaisemmin päättää treenin. Saunanlauteilla istui illalla hieman väsynyt, mutta onnellinen mamma:) Viikon päätteeksi saatiin toivottu ylirasitustila kroppaan, tosin hetkellinen sillä vko. 45. meneekin palauttelun merkeissä. Miten se sitten toteutuu, kerron siitä seuraavassa blogissani.

Tässä on nyt aika hyvä todiste siitä, että KELI EI OLE ESTE LENKKEILYYN! Ja jos ei säähän sopivaa kampetta löydy, niin sisälläkin voi liikkua ja treenata;) 

Mukavia treenejä toivottelee, Anu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti