torstai 3. tammikuuta 2013

Rohtoja röhinään


Röh Röh!


Kolmas kerta toden sanoo -flunssa voitti, ei mahda mitään L Kaikki me sairastetaan joskus ja tuskin kukaan vapaaehtoisesti. Joskus tauti iskee ns. ”hyvään aikaan” joskus taasen ”huonoon saumaan”. Tällä tarkoitan sitä, että joskus on ”aikaa” sairastaa eli voi levätä ja hommata kaikkea muuta kuin liikkua tai rasittaa itseään fyysisesti. Toisinaan taas voi sairastaminen ajoittua ikävään tilanteeseen, esim. kisakaudelle, lomamatkalle tms. Tämä tauti meikäläiseen yritti ensimmäistä kertaa päälle ennen joulua ja silloin olin iloinen, sillä olisi ollut sitä ”aikaa” sairastaa, kun lähimailla ei ollut kisoja eikä muutakaan ihmeellistä. Vaan eipä tauti voittanut! Toinen kerta yritystä oli joulun aikaan eikä saanut yliotetta tuolloinkaan. Kolmannella kerralla tauti alkoi jäytää elimistössä ja heitti kunnon niskalenkin… Kurkku karhea, ääni käheä, nenä vuotaa, yskittää, keuhkot arat. Yritin siis viimeiseen asti taistella tautia vastaan, mutta ei siihen aina voi omalla toiminnallaan vaikuttaa jos virus iskee!

Nappia naamariin…


Päivittäin käyttämiini vakiovitamiineihin on kuulunut Berocca poretabletti eli B- ja C vitamiinivalmiste, D vitamiinitipat 5kpl./pv. (10µg/pv.) ja satunnaisesti maitohappobakteerit 5tippaa/pv. (100milj.elävää). Rautaa satunnaisina kuureina, mikäli Hb-arvo (hemoglobiini) on ollut maltala. Magnesiumia purkista iltaisin aika satunnaisesti. Muutoin olen syönyt hyvin (riittävästi), terveellisesti, monipuolisesti ja näin pyrkinyt turvaamaan riittävän vitamiinien ja hivenaineiden saannin perusruokavaliosta.


Päivän ostokset, muuta tarvittavaa kaapista jo löytyikin...


Saantisuositukset ja urheilijan tarpeet?


Vitamiinit ja kivennäisaineet tuntuvat aina aiheuttavan keskusteluja; mitä, miksi, minkä verran, vaikuttaako, lumettako, kannattaako niitä syödä? Luontaistuotteista puhumattakaan! Kaiken perusta on tosiaankin hyvä, terveellinen, riittävä ja monipuolinen perusruokavalio. Lisää aiheesta. Hyvä kirjoitus D-vitamiinilisän käytöstä Hevoskuurin sivuilla. Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen sivuilta löytyy kattavaa ja luotettavaa tietoa! 

Muutoksia!


Oppia ikä kaikki… Nostan D-vitamiinin saantia nyt toipilasvaiheessa Life-myyjän ohjeen mukaisesti ja lukemieni artikkeleiden perusteella purkista nautittuna 200µg/pv. Maitohappobakteerivalmistetta 2x vrk. a’ 2,5g. ja Punahattu-uutteella kurlausta kurkun hoitoon.  Jatkossa vaihdan Beroccan monivitamiini – ja hivenainevalmisteeseen ja rautaa sekä magnesiumia tarvittaessa. Toipilasvaiheen jälkeen jatkan D-vitamiinin nauttimista (talviajan) vähintään 100 µg/pv. ja maitohappobakteereja 2,5g/pv. Jokainen päättää tietysti itse mitä syö vai syökö ollenkaan purkista.  Aina kannattaa kuitenkin miettiä mitä ja miksi, eikä vaan varmuuden vuoksi popsia pillereitä poskeen! 

Nyt sitten jännätään milloin tässä uskaltaa taas treenikamppeet heittää niskaan ja pääseekö sitä ensi viikon tiistaina (8.1) viivalle? 

T. Nuhanenä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti